BOŠ: Prebacivanje odgovornosti

12:51 24. 11. 2022. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Beogradska otvorena škola (BOŠ) ocenila je danas kao neprihvatljiv apel Agencije za zaštitu životne sredine da građani biraju ekološki prihvatljive energente kako bi doprineli poboljšanju kvaliteta vazduha, jer se tako odgovornost za zagađenje vazduha sa institucija prenosi na građane.

Agencija je 22. novembra saopštila da je u ponedeljak prekoračenje dnevne vrednosti emisije PM 10 čestica izmereno samo u Valjevu, a imajući u vidu da individualna ložišta i toplane manje snage imaju 65 odsto udela u ukupnoj godišnjoj emisiji PM 10 čestica, pozvala građane da biraju ekološki prihvatljivije energente.

Beogradska otvorena škola je ukazala da treba imati u vidu da se oko 66 odsto građana greje na čvrsta goriva i da veliki deo tih građana živi u uslovima "energetskog siromaštva", da su to građani koji žive u prostoru bez adekvatne izolacije koji je teško ugrejati, koriste stara i neefikasna grejna tela, a da neretko koriste materijale koji nisu energenti poput starog nameštaja i plastike. (kraj) vbr/and/bdr

Share: