Na dobošu muzejski predmeti

21:00 30. 11. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

ARANĐELOVAC - Predmeti koji se nalaze u Narodnom muzeju u Aranđelovcu i u galeriji „Mermer i zvuci“ oglašeni su krajem oktobra na prodaju, jer se nalaze u vlasništvu preduzeća „Bukuljska nova slatina“, koje je u stečaju, a prodaja je bila neuspešna, jer nije bilo nijedne ponude, objavila je Nova ekonomija.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je 21. oktobra oglasila prodaju pokretne imovine iz stečajne mase akcionarskog društva za turizam i ugostiteljstvo „Bukuljska nova slatina“, poznatijeg pod starim imenom „Bukovička banja“.

Na prodaju su oglašeni polufotelja, tabure, kanabe, stolovi, stolice, ogledala i skuplture iz celine „Četiri godišnja doba“, tapiserija „Narodne nošnje“, tapiserija „Konj“ i slike „Očekujući Desimira“ i „Lovački dom“.

U oglasu je naznačeno da se imovina koja se prodaje nalazi u Narodnom muzeju u Aranđelovcu i u galeriji „Mermer i zvuci“, koja je pri Turističkoj organizaciji grada, a početna cena za oglašene predmete bila je 1,4 miliona dinara. (kraj) is/bdr

Share: