Više od 10.000 turista

12:47 04. 01. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Trebinje je za novogodišnje praznike posetilo više od 10.000 ljudi, čime su nadmašena očekivanja, saopštila je iz trebinjska Turistička organizacija.

Stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Trebinje Žarko Vico izjavio je je agenciji Srni da je za novogodišnje praznike bilo više od 7.000 noćenja, a oko 10.000 ljudi je posetilo grad u okviru jednodnevnih izleta.

Turisti koji su posetili najjužniji grad Srpske uglavnom su iz regiona, Srbije i Crne Gore, ali bilo je i posjeta iz Kine i Japana, naveo je Vico.

On je dodao da su veoma zadovoljni i posetom gostiju novogodišnjim koncertima Borisa Režaka i Peđe Jovanovića koji su prema reagovanjima publike i na društvenim mrežama nadmašili očekivanja.

Više hiljada Trebinjaca i gostiju grada iz celog regiona u Novu 2023. godinu uveo je Peđa Jovanović koncertom za pamćenje na Trgu slobode.

Mnogobrojna publika imala je priliku da osim Peđinih numera, uživa u muzičkim obradama Zdravka Čolića, Kemala Montena, Toma Zdravkovića, Ace Lukasa i mnogih drugih.

Slavilo se i u prepunim turističkim i ugostiteljskim objektima, uz muziku i vatromete iz svih krajeva grada, jer je Trebinje ovu Novu godinu dočekalo najmasovnije do sada, uz jedinstvenu zabavu, a brojni gosti, najviše iz Srbije i Crne Gore prepavili su grad već u petak popodne.

Vico očekuje da će trend dobre posećenosti najjužnijeg grada Republike Srpske biti nastavljen i tokom božićnih praznika. (kraj( dep/dj

Share: