Božićno seoce na Ušću

09:16 06. 01. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Manifestacija Beogradska zima nastavlja se i tokom bozićnih praznika, a za sve stanovnike i posetioce glavnog grad biće organizovan događaj „Božićno seoce na Ušću“ od 6. do 31. januara u Skejt-parku Ušće.

Gradska manifestacija Beogradska zima 2022/23, pod pokriviteljstvom Grada Beograda, ove godine održava se po sedmi put.

Prednovogodišnji i novogodišnji program osmišljen je tako da pored tradicionalne organizacije dočeka Nove godine, prvi put pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, u realizaciji programa učestvuju i ustanove kulture koje su pripremile prigodan sadržaj.

Beograđani i gosti naše prestonice imali su priliku da uživaju u koncertima, filmskim matineima, izložbama, predstavama i kustoskim vođenjima u različitim kulturnim ustanovama.

U okviru ove manifestacije biće instalirano centralno klizalište u Parku „Ušće“ a kompletan sadržaj i program na klizalištu za sve posetioce biće besplatan.

Gosti manifestacije će na bokovima kućica, u kojima će se prodavati novogodišnje i božićne đakonije, moći da pogledaju izložbu pod nazivom “Proslava Božića i Nove godine u starom Beogradu” i tako se podsete i vide kako su se nekada proslavljali praznici.

Klizalište će svečano biti otvoreno 6. januara sa početkom od 10 časova. Pozivamo sve Beograđane kao i goste naše prestonice da nam se pridruže tokom božićnih praznika i uživaju u čarima klizanja i propratnom programu pre svega namenjenom porodici i deci koji će sadržati elemente klasične praznične atmosfere i lokalnih običaja sa duhom "starog Beograda". (kraj) dep/dj

Share: