Nov konkurs "Filipa Morisa"

15:09 06. 01. 2023. FoNet | Dalibor Lukač

BEOGRAD - Kompanija Filip Moris saopštila je danas da će, u okviru StarTech programa, početkom marta raspisati treći, završni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, koji će za mnoge mlade inovatore u Srbiji sa dobrom idejom za novi proizvod ili uslugu značiti veliki podsticaj za izlazak na domaće ili strano tržište.

Kako je istaknuto, u protekloj godini šansu da stignu do statusa "poslovnih zvezda" dobilo je 28 timova i startapova, koji su se posebno izdvojili kreativnošću, a sudeći po projektima koje razvijaju, neće se dugo čekati da Srbija postane poznata po inovativnim košnicama za uzgajanje pčela u kućnim uslovima, antikarijes gelu, pametnim kućicama za pse, košu koji vraća lopte, blokovima za gradnju sa nultom potrošnjom toplotne energije, gelu za gašenje požara ili mikro ekološkim kućama.

StarTech je projekat kompanije Filip Moris za promociju inovacija i tehnološkog razvoja u Srbiji vredan pet miliona dolara, sprovodi ga NALED zajedno sa Vladom Srbije, a od početka realizacije programa inovatori su konkurisali sa više od 400 projekata i dodeljeno je 57 grantova. (kraj) is/dal/dj

Share: