Društvo

SAOPŠTENJE UDRUŽENJA ATEISTI SRBIJE POVODOM OBELEŽAVANJA ŠKOLSKE SLAVE U SEČNJU

Sačuvana sekularnost

27. 01. 2023. 21:47 | FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Udruženje Ateisti Srbije podržalo je danas direktorka osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Sečnja profesorku Oliveru Marjanović ističući da je "odlučila da ispoštuje Ustav i zakone svoje države, da obeleži jedan od državnih praznika i da sačuva Ustavnu sekularnost, ali i da istakne sve ono pozitivno zbog čega se taj dan i Sveti Sava i obeležavaju.

To udruženje u saopštenju ukazuje da je zbog svoje odluke da ne dozvoli verske obrede u toj školi povodom proslave školske slave Svetog Save izložena "jezivim, brutalnim, na momente bestijalnim, a svakako neprimerenih i sa Ustavom i civilizacijom nespojivim napada".

"Direktorka je, dakle, odlučila da ispoštuje Ustav i zakone svoje države, da obeleži jedan od državnih praznika i da pride sačuva Ustavnu sekularnost, ali i da istakne sve ono pozitivno zbog čega se taj dan i Sveti Sava i obeležavaju. Kroz komentare je istakla njegovu želju da pomogne ranu srpsku državnost, da opismeni narod, privede ga obrazovanju", ističe u saopštenju udruženje Ateisti Srbije. (kraj) vip/dpv

Share: