Protest "Pravda za Nikolinu"

14:53 05. 02. 2023. FoNet | Branko Vučković

KRAGUJEVAC - Nekoliko stotina Kragujevčana okupilo se danas kod pešačkog prelaza u Bulevaru kraljice Marije na kome je 7. decembra prošle godine nastradala dvanestogodišnja devojčica Nikolina Janković, a sa skupa je zatraženo pooštravanje kaznene politike za vinovnike teških saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom.

Na skupu "Pravda za Nikolinu" zatraženo je i pritvaranje vozača koji je svojim automobilom pokosio devojčicu na pešačkom prelazu.

Učesnici skupa su prelaskom preko pešačkog prelaza u neprekidnom nizu 10 minuta blokirali saobraćaj na veoma frekventnom bulevaru, koji je deo pravca Koridor 10 - Kragujevac–Čačak.

Nikolinina majka Vera Janković zatražila je od nadležnih da vozač koji je usmrtio njenu ćerku bude odmah pritvoren zbog težine dela.

Oni su podsetili da je od sredine decembra do sredine januara u saobraćaju stradalo četvoro dece: Nikolina iz Kragujevca, Melisa i Novog Pazara, David iz Sombora i Maksim iz Obrenovca i da je krajnje vreme da nadležne institucije preduzmu konkretne mere kojima će se obezbediti mnogo veća sigurnost svih učesnikqa u saobraćaju, a posebno najugroženijih kategorija – dece i pešaka. (kraj) vip/bv/bdr

Share: