Tužilaštvo u svetlu javnosti

21:29 13. 03. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

SRB-BEOGRAD - Problem je počeo kada su institucije zaobiđene i debata o radu javnog tužilašta se prenela u javnost, ocenio je večeras zamenik predsednika Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Lazar Lazović, dok je zamenica višeg javnog tužioca Bojana Savović naglasila da građani najbolje znaju "kako funkcionišu institucije".

Tribina Pravnog fakulteta "Tužilaštvo u Srbiji - i hijerahija i samostalnost" posle uvodnih napomena i zakonskih odredbi vrlo brzo se pretvorila u debatu i razmenu argumenata dve strane u slučaju smenjenih tužiteljki Bojane Savović i Jasmine Paunović, koje je viši javni tužilac i predsednik UST Nenad Stefanović sklonio sa slučaja o zloupotrebama u Elektroprivredi Srbije, posle hapšenja osumnjičenih da su to preduzeće oštetili za više od 7,5 miliona dolara.

Savović je rekla da niko od tužilaca nije rekao da hijerahija i samostalnost ne postoje, ali ne za samovolju i arbitrarnost.

Lazović je rekao da je napravljen novi raspored rada tužilaštva i da je svaki od kolega stručan, osposobljem i dostojan da postupa u predmetima.. (kraj) is/ivt/bdr

Share: