Sprečiti ugrožavanje novinara

18:38 14. 03. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Potrebni su mehanizmi za brze odgovore u situacijama u kojima se novinari osećaju ugroženim i rad na prevenciji i edukaciji novinara i predstavnika MUP u pitanjima koja se odnose na bezbednost novinara, rečeno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i predsednika Komisije za istraživanje ubistava novinara Verana Matića.

„Uvek smo spremni za saradnju i otvoreni za sva pitanja u vezi sa bezbednošću novinara, jer je veoma važno da se oni osećaju sigurno i bezbedno dok obavljaju svakodnevne novinarske zadatke. Ministarstvo unutrašnjih poslova daće snažan doprinos radu Komisije za istraživanje ubistava novinara i policijski službenici će aktivno učestvovati u njenom radu“, rekao je Gašić, saopštio je MUP.

Matić je dosadašnju saradnju sa MUP, kroz Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara, ocenio veoma dobrom i istakao da je predstavnik MUP u Radnoj grupi dostupan novinarskim i medijskim udruženjima i njihovim kontakt tačkama za razmenu informacija o napadima na novinare. (kraj) is/bdr

Share: