Prijaviti nasilje nad ženama

17:13 16. 03. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Ministarka pravde Srbije Maja Popović izjavila je danas da je nasilje u porodici, koje često sa sobom nosi fatalne posledice, pojava koja pogađa sva društva i sve grupe žena, bez obzira na njihov socijalni i ekonomski status i predstavlja najozbiljnije kršenje ljudskih prava, i poručila ženama da kada prijave nasilje do kraja dovedu te postupke.

Popović je, na predstavljanju rezultata istraživanja "Zašto žene ne prijavljuju nasilje u porodici?", rekla da se žene moraju ohrabriti da kada prijave nasilje ne odustanu i da nadležnim državnim organima predaju sve dokaze s kojima raspolažu da bi na kraju nasilnik i bio osuđen.

"Koristim priliku da pozovem medije da se još aktivnije uključe u izveštavanje o temi nasilja u porodici sa molbom da se izveštavanje ne završi samo na vesti o aktulenom i konkretnom nasilju, već da izveštavaju i o ishodu svakog od postupka, te da obaveste javnost na koji način i sa kolikom sankcijom je sankcionisan nasilnik", rekla je Popović. (kraj) dar/lč/bdr

Share: