Sprečiti zloupotrebu konkursa

13:38 18. 03. 2023. FoNet | Velimir Ilić

LESKOVAC - Koalicija “Otvoreno o konkursima - OKO”, koja okuplja organizacije civilnog društva, pozvala je danas gradsku upravu Leskovca da ne dozvoli zloupotrebu sredstva namenjenih socijalnoj zaštiti suprotno javnom interesu i poručila da solidarno stoji uz one koji na ovu praksu godinama ukazuju, a zbog toga su izloženi "surovom zastrašivanju i pretnjama".

Na nedavno završenom konkursu za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja u oblasti socijalne zaštite u 2023. godini, koji je objavio Grad Leskovac, Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj, opredelilo je ukupno 5.100.000,00 dinara.

 

Kao i ranijih godina, dva udruženja - Udruženje samohranih roditelja Tate i Mame (UTIM) i Udruženje sindikata penzionera Leskovac su ovogodišnjem konkursu podržana sa ukupno 1.800.000,00 dinara za šest projekata. Oba udruženja imaju istog osnivača - Miodraga Stankovića.

Udruženje UTIM pruža uslugu SOS telefona za žrtve nasilja, iako je Stanković lično dva puta osuđen za nasilje u porodici, o čemu su već prethodno izveštavali i lokalni i nacionalni mediji, navedeno je u saopštenju.(kraj) vip/bdr

Share: