Priveden napadač na reportera FoNeta

13:15 28. 03. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Policija je identifikovala i privela R. P. zbog osnovane sumnje da je 7. marta u Takovskoj ulici u Beogradu fizički napao i povredio reportera agencije FoNet Marka Dragoslavića posle studentskog protesta sa kojeg je izveštavao, potvrđeno je danas Nezavisnom udruženju novinara Srbije (NUNS) u Ministarstvu unutrašnjh poslova.

Posle policijskog zadržavanja do 48 sati R. P. će biti sproveden u tužilaštvo na saslušanje, rečeno je agenci FoNet u Udruženju.

Poziv za saslušanje kod tužioca u međuvremenu je upućen i Dragoslaviću.

Reporter FoNeta Marko Dragoslavić napadnut je u Takovskoj ulici 7. marta posle skupa "Studenti za Kosovo" sa kojeg je izveštavao, kada mu je s leđa prišao nepoznati muškarac, navukao mu kapuljaču na glavu i dva puta ga pesnicom udario u lice, a potom pobegao.

Sve se dogodilo u sekundi, zateturao sam se, a napadač, odeven u crnu jaknu s nekim natpisom koji nisam uspeo da vidim, pobegao je prema zgradi Pošte, rekao je Dragoslavić, koji je posle napada pregledan u Urgentnom centru Srbije, gde mu je konstatovano nagnječenje na levoj strani obraza i upućen je na skener.

Napad na reportera FoNeta osudila su novinarska udruženja i međunarodne asocijacije, nevladine organizacije i većina opozicionih stranaka, zahtevajući da policija i pravosuđe reše ovaj slučaj i procesuiraju napadača. (kraj) vip/dj

Share: