Polemika sa fiktivnim likovima

21:04 28. 03. 2023. FoNet | Desk FoNeta

BEOGRAD - Ako treba da biram između zarade i čistog vazduha, svakako ću izabrati čist vazduh, ali niko ne može da se raspravlja sa fiktivnim junacima u nekoj tv seriji, jer je reč o fiktivnoj priči, rekao je glumac Miloš Biković, odgovarajući na optužbe dela javnosti da serija "Južni vetar" ismeva napore ekoloških aktivista u Gornjim Nedeljicama.

Epizoda serije "Južni vetar" u kojoj se navodno aludira na iskopavanje litijuma u Gornjim Nedeljicama bila je povod da narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik pokreta "Ekološki ustanak", poseti konferenciju za medije, povodom premijere predstave "Laž" u Beogradskom dramskom pozorištu.

Biković je istakao da bi prvi morao da se naljuti na fiktivne junake u seriji "Južni vetar", jer je predstavljen kao kriminalac u seriji "Južni vetar".

"Glavni junak serije 'Južni vetar' je Maraš, slično kao Miloš. Igram ga ja. Morate da shvatite da nije ideja da se raspravljate sa fiktivnim likovima", objasnio je Biković i dodao da se na društvenim mrežama digla sasvim neopravdana, površna i zlonamerna diskusija.

"Jako mi je žao što neki ljudi navodno podižu svest, a ni sami je nemaju", poručuje Biković.

Reditelj serije "Južni vetar" Miloš Avramović kaže za Danas da je tužno da su društvene mreže postale etalon za mržnju i neinformisanost.

Doveden sam u poziciju da treba da prepričavam i objašnjavam tv seriju, i fikciju onima koji su puni kritike, a nisu našli toliko vremena da tu kako kažu spornu epizodu pogledaju do kraja, da ne izvlače jedan njen segment koji će doslovno zloupotrebiti za svoju lićnu promociju, konstatuje Avramović.

Prema njegovim rečima, "svako ko misli da treba da vodi polemiku sa fiktivnim likovima, ne razume ili neće da razume umetnost, već je zloupotrebljava”. (kraj) def/bdr

 
Share: