Dada heroina novinarstva

14:11 08. 04. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je danas da je Radislava Dada Vujasinović "pre svega bila vrhunska novinarka, jedna hrabra žena, i da je u pravom smislu reči bila heroina novinarstva".

"Dvadeset devet godina je prošlo od ubistva Dade Vujasinović.Taj slučaj na žalost nije rešen prevashodno zato što je u početku istraga bila najblaže rečeno traljava, a ustvari očigledno je bila intencija da se stvari zataškaju.Vremenom su se te činjenice zagubile i bilo je teško i posle na veštaćenjima da se dođe do pune istine zato što je vreme proteklo i zato što u ključnom trenutku, posle tragičnog događaja, policija i istražni organi nisu postupali kako treba", rekao je Bodrožić.

Novinarka i koleginica Dade Vujasinović iz redakcije "Duge" Vesna Mališić rekla je da "nema sumnje da je Dada Vujasinović bila prva žrtva krvavog rata koji se dešavao na prostoru Jugoslavije".

Mališić je rekla da je Vujasinović dve godina išla na ratište, a zatim je "počela da objavljuje nešto gde možemo da tražimo razlog njenog ubistva, počela je više da piše o tome kako se na periferiji rata uspostavlja ratni biznis, kako u njemu učestvuje srpska policija, srpska vojska i srpski političari". (kraj) is/lč/bdr

Share: