Bolje za prirodu, bolje za tvoj budžet

18:43 20. 04. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Od sada, u svim Lidl prodavnicama u Srbiji moguće je kupiti određene kategorije proizvoda pred istek ili na dan isteka roka trajanja po znatno sniženim cenama. Takvom, održivijom kupovinom, ne samo da se pomaže racionalnoj potrošnji hrane, nego se čuvaju priroda i kućni budžeti.

Veliki broj artikala u Lidlu sada se pri približivanju isteku roka trajanja može pronaći u posebnim delovima ili sa jasno obeleženim oznakama, na sniženju od 30%, a  potrošači imaju mogućnost i da kupe proizvode iz hlađenog asortimana, sveže meso i ribu na sam dan isteka roka trajanja snižene čak 80%.

Kupovinom i upotrebom ovih proizvoda u pripremi obroka istog dana, potrošnju hrane činimo održivijom. U Lidlu je već neko vreme moguće kupiti određene vrste hleba pečenog dan ranije sa 30% popusta, što dodatno doprinosi cilju manjeg bacanja hrane.

„ Uvođenjem ovog mehanizma motivišemo naše potrošače da učestvuju u zajedničkom cilju smanjenja bacanja hrane, jer time čine bolje za našu planetu, ali i za svoj budžet. Važno je da istaknem da su u pitanju namirnice proverenog kvaliteta, samo ih je potrebno upotrebiti pre isteka roka trajanja“, izjavila je rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija Jasmina Šrndić. (kraj) dep/mk

 

 

Share: