Vekovno prijateljstvo

13:15 22. 04. 2023. Facebook/Bogoljub Karić

Beograd - Svim našim prijateljima muslimanima i svim vernicima, želim da Bajram radosno proslave u krugu porodice, sа osećajem zahvalnosti za blagoslove koje nam život pruža i Bog daruje, napisao je danas na Fejsbuku biznismen Bogoljub Karić.

“Bajram šerif mubarek olsun" ili u prevodu: "Neka je plemeniti Bajram blagosloven".

Sjedinjene u veri i pred Bogom, mi hrišćani i muslimani, gajimo prijateljstvo dugi niz vekova, poštujući svakog čoveka, bez obzira na različitosti, istakao je Karić.

Sećam se još u Peći, kako smo sa našim komšijama muslimanima gajili prijateljske i komšijnske odnose.

Naša majka je za Uskrs farbala jaja i redovno smo poklanjali svoj deci u ulici, a na Bajram smo išli kući kod naših drugova na baklave koje su njihove majke spremale.

Divno vreme i podsećanje na zajednički život pun poštovanja, iskrenog prijateljstva, vreme u kome smo delili i dobro i loše.

U bliskoj prošlosti smo bili svedoci velikih iskušenja, teških dana i ni malo lepih dogadja, ali molitva će vam pomoći da praštate i nađete snage da krenete u bolju budućnost rasterećeni prošlosti.

Neka nas sve Bog čuva i da molitve naše bratske sjedine nas u Bogu, praštanju i toleranciji, poručio je Karić. (kraj) def

 

Share: