Promene posle tragedije

15:24 04. 05. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Obrazovanje je delatnost od javnog značaja i odgovor na ovu tragediju mora biti rezultat jednog opsežnog konsultativnog procesa celog društva, koji bi jasno naznačio neophodne i temeljne promene, navodi se u zajedničkom saopštenju nekoliko organizacija.

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije, Mreža organizacija za decu Srbije, Građanske inicijative, Društvo školskih bibliotekara Srbije, Unija srednjoškolaca i Savez učitelja Republike Srbije saopštili su da intenzitet tragedije pokazuje da je stanje u obrazovnom sistemu takvo da odavno prevazilazi kapacitete jednog sistema, u ovom slučaju, prosvete.

Izražavamo neizrecivu tugu zbog tragičnog događaja u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i iskreno saosećamo sa porodicama i decom koja su doživela ovu nesreću, navodi se u saopštenju.

Zabrinutost za stanje u obrazovanju, kao i opšte stanje u društvu, koje se ogleda u nezamislivom potezu ove mlade osobe, podstiče nas da pozovemo Vladu Srbije, kao i građane na jasne odgovore na niz pitanja, navode te organizacije. (kraj) vip/ivt/bdr

Share: