Počasni doktorat Ivu Josipoviću

18:12 08. 05. 2023. FoNet | Boris Drenča

BEOGRAD - Na Alfa BK Univerzitetu je održana svečanost dodele počasnog doktorata prof. dr Ivi Josipoviću, profesoru Pravnog fakulteta, Univerziteta u Zagrebu.

Svečanost je počela minutom ćutanja u pomen žrtvama nemilih događaja koji su pogodili Srbiju u proteklim danima.

Nakon intoniranja akademske himne Gaudeamus, okupljenima se u ime porodice Karić I osnivača Alfa BK Univerziteta obratio gospodin Dragomir Karić, poslanik Narodne Skupštine Republike Srbije i počasni konzul Republike Belorusije u Srbiji.

U svom obraćanju gospodin Karić je istakao dugogodišnje zalaganje prof. dr Iva Josipovića za uspostavljanje mira i saradnje među narodima, kao i doprinos u različitim oblastima nauke, umetnosti, politike i unapređenja razvoja društvene zajednice.

Nakon gospodina Karića, skupu se obratio rektor Alfa BK Univerziteta prof. dr Jovan Veselinović, koji je istakao zadovoljstvo da Alfa BK Univerzitet kao prvi privatni univerzitet na prostoru Jugoistočne Evrope, u trenutku obeležavanja tridesetogodišnjeg uspešnog rada i postojanja ima čast da laureat za titulu počasnog doktora nauka bude upravo prof. dr Ivo Josipović. Alfa BK Univerzitet je u svojoj 30 godina dugoj istoriji bio mesto obrazovanja hiljadama mladih koji su svoje znanje i veštine dokazali u praksi u najpoznatijim kompanijama širom Srbije, Evrope i Sveta. (kraj) bdr

Tradicija renomiranih laureata za titulu počasnih doktora nauka Alfa BK Univerziteta nastavljena je i ovom prilikom, istakao je rektor Veselinović. (kraj) bdr

Share: