Odabrano deset heroja

19:35 22. 05. 2023. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Fondacija Ana i Vlade Divac saopštila je danas imena pobednika konkursa "Oni su heroji", među kojima su Marija Rajčić iz Kučeva, Jova Ristić iz Vranja i Tatjana Obradović iz Čačka.

Na listi heroja su i Katarina Deninger iz Starčeva, Aleksandra Marić iz Apatina, Anita Petrović iz Niša, Suzana Božanić iz Kovina, Branka Kovačević iz Beograda, Goca Petrović iz Novog Pazara i Mina Gavrilov iz Novog Sada.

U takmičarski deo konkursa ušle su 172 prijave ljudi koji svojim humanim delima zaslužuju titulu heroja, a o 20 heroja koji su se našli u užem izboru odlučivalo je 150.000 glasova građana iz 38 gradova Srbije.

"Oni su pravi Heroji velikog srca koji nesebično čine sve kako bi svet bio bogatiji za osmeh i sreću onih kojima pomažu", navodi se u obrazloženju.

Svečana priznanja herojima dodeliće predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Pored priznanja i promocije, pobednicima će biti dodeljeno i putovanje za dvoje "Otkrij Istočnu Srbiju", koju poklanja EU za kulturno nasleđe i turizam.

Superheroje čekaju i vredni poklon-paketi koje su obezbedile domaće i međunarodne kompanije i organizacije, među kojima je i Fudbalski savez Srbije. (kraj) is/and

Share: