Tribina Novog Optimizma

17:31 07. 06. 2023. FoNet | Desk

NOVI SAD - Srbija je na prekretnici! Pokret Novi Optimizam vas poziva na tribinu „Srbija pod ‘bratskom’ agresijom”, koja će se održati u četvrtak, 15. juna, u 19 časova, u Radničkom domu „Svetozar Marković“, ulica Bulevar Mihajla Pupina 24, u Novom Sadu.

Na trbini će govoriti Vesna Mališić, zamenica glavnog urednika nedeljnika NIN, Dejan Ilić, saradnik Peščanika i urednik u Fabrici knjiga, Jelica Minić, predsednica Evropskog pokreta u Srbiji, Miodrag Kapor, stručnjak za energetsku politiku, Boris Varga, politikolog i novinar. Razgovor moderira novinarka N1 Marina Fratucan.

Na skupu će biti razmotren položaj i stavovi Srbije u agresiji Rusije na Ukrajinu, analizirati politike protivnih EU i udaljavanja Srbije od evropskih vrednosti, kao i šta društvo može da uradi povodom ruskog narativa.

U, saopštenju se navodi da Pokret ima za cilj da podstakne otvorenu i društveno relevantnu razmenu mišljenja novinara, analitičara, stručnjaka, istoričara i kulturnih radnika, zasnovanu na činjenicama, sa ciljem produbljivanja razumevanja navedenih tema.promisle kako da se takvo stanje promeni. (kraj) def/mk

Share: