Dunav, nit koja sve spaja

10:34 29. 06. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Zabava, edukacija o značaju Dunava i očuvanju životne sredine odlike su Festivala koji u subotu 1. jula organizuje modni brend sa svrhom, Friends of the Danube, u sklopu projekta Danube confluence, uz podršku Baden Wurttenberg fondacije i Doma kulture Silosi Beograd.

Povodom Međunarodnog dana Dunava koji se obeležava u 14 evropskih podunavskih zemalja, u okviru festivala biće održana panel diskusija pod nazivom "Evropska strategija za Dunavski region" i njen značaj za biznis, mlade i očuvanje životne sredine” u Medonosnom vrtu u Silosima, sa početkom u 15 časova.

“Na predstojećem panelu želimo da istražimo modele saradnje između državnog, poslovnog i civilnog sektora i načine na koje bismo osnažili mlade ljude da se uključe u aktivnosti vezane za Dunav”, kaže Srđan Stanković osnivač modnog brenda sa svrhom Friends of the Danube i organizator festivala.

Posetioci festivala u Silosima, za koji je ulaz slobodan, moći će u subotu 1. jula da uživaju i u muzičkom programu, kulinarskim specijalitetima, ali i da učestvuju u interaktivnim radionicama organizacija koje se bave očuvanjem životne sredine.

Na prostoru Silosa biće postavljeni vigvami, a u svakom od šatora biće jedna od organizacija koje se bave životnom sredinom, poput Biološkog istraživačkog društva Josif Pančić, organizacije “Zeleni Kit”, Wild Serbia i drugi, koje će za posetioce organizovati interaktivne radionice.

Ribarska “Zaječarska čarda”: Na ovom mestu u Silosima posetioci festivala moći će da uživaju u dunavskim specijalitetima i ribljim kotlićima.

Festival posvećen Dunavu traje od 16 do 21 h, a ulaz je slobodan. (kraj) dep/dj

 

Share: