Protiv zaključavanja novinara

13:12 28. 07. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je danas zbog toga što su, nakon predstavljanja programa Digitalna Evropa, novinari bili onemogućeni da postave pitanja učesnicima, među kojima je bila i premijerka Ana Brnabić, jer su ih organizatori zaključali u salu dok ona, ministar informisanja i predstavnici Evropske unije ne napuste prostorije.

Novinarka televizije Nova S Žana Bulajić rekla je za UNS da su novinari koji su u četvrtak pratili događaj u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, nakon završetka programa želeli da premijerki postave pitanja, ali su u tome onemogućeni jer su ih organizatori držali zatvorene u sali kako na hodniku ne bi uspeli da joj priđu.

Učesnici konferencije izašli su na kraju zvaničnog dela iz sale na svoja vrata, mi novinari smo krenuli da izlazimo na druga vrata kako bismo ih na istom, zajedničkom, hodniku sreli i prišli da postavimo pitanja, ali se odjednom pojavila devojka iz protokola i zaključala vrata da ne možemo izaći dok premijerka i ostali ne prođu, izjavila je Bulajić. (kraj) vip/dal/dj

Share: