Neprimereno ponašanje vlasti

15:20 28. 07. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas bahato i neprimereno ponašanje nosilaca državnih funkcija prilikom predstavljanja programa Digitalna Evropa, kada su novinari bili zadržani zatvoreni u jednoj sobi i fizički im je bilo onemogućeno da od premijerke Ane Brnabić i ostalih uzmu izjave nakon događaja.

Nakon izbegavanja davanja izjava i čestog targetiranja novinara, predstavnici vlasti potegli su za novom metodom – fizičkim onemogućavanjem novinara da postave pitanja i dobiju informacije, ukazao je NUNS u saopštenju i upozorio da je poslednji trenutak da predstavnici vlasti prestanu da nipodaštavaju i ponižavaju novinare, da ih prihvate kao ravnopravne partnere u procesu demokratizacije društva i omoguće punu slobodu izražavanja.

Brnabić i ostali političari moraju da shvate da su novinari glas građana – glas demokratije i da mediji bez informacija ne mogu efikasno obavljati svoj posao i funkcionisati kao jedni od čuvara demokratije, ističe NUNS. (kraj) is/dal/dj

Share: