Pritisci na Srbe i dalje traju

18:27 02. 08. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Žrtve ratnih zločina koje su ostale na prostorima Hrvatske i dalje trpe pritiske i nad njima se sprovodi nova vrsta genocida preko hrvatskih medija koji žele da se iz istorije izbrišu svi tragovi zločina Hrvata nad Srbima, rečeno je danas na konferenciji za medije Udruženja "Zavičaj" zbog obeležavanja 28. godišnjice od operacije "Oluja".

Predsednik Udruženja izbeglih, raseljenih i doseljenih "Zavičaj“ i izbeglica Nenad Abramović rekao je da je "Oluja" "najveće etničko čišćnje na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata" i da će trajati sve dokle god Srbi kao kolektivitet ne budu priznati u Hrvatskoj.

"Jedan život smo imali do 'Oluje', a drugi nakon nje, te 1995. napadale su nas muslimanske jedinice i hrvatska armija, put traktorom je trajao pet dana, ljudi su umirali tokom prevoza i sahranjivani pored puta, deca su se rađala u prikolicama. Ja sam taj traktor sačuvao, zaštićen je u garaži, on je simbol našeg opstanka, svako prevozno sredstvo sa kojim smo došli u Srbiju nam je u duši, seća nas na ono što smo preživeli", istakao je Abramović. (kraj) vip/ns/mk

Share: