Igra zdravljem pacijenata

15:37 03. 08. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Najosetljiviji pacijenti koji se u okviru porodične terapije leče od alkoholizma, kockanja, psihoaktivnih supstanci, sedativa, ostali su bez svoje bolnice, jer Grad Beograd nije odobrio rekonsturkciju zgrade Dnevne bolnice "Prim. dr Branko Gačić" u Paunovoj ulici, upozorili su pacijenti i njihovi srodnici i za večeras najavili protest.

Rad te ustanove, u kojoj lekari kroz jedinstveni terapijski program, spašavaju živote već 40 godina doveden je u pitanje. “U velikom smo problemu. Zabranjeno nam je da uđemo u zgradu”, rekao je za portal Nova.rs psihijatar primarijus dr Ivica Mladenović, načelnik Klinike za bolesti zavisnosti pri Institutu za mentalno zdravlje.

Sve to mesecima znaju i gradonačelnik Aleksandar Šapić i Ministarstvo zdravlja i niko ništa ne preduzima, a reč je o bolnici koja prima pacijente sa članovima porodice i leči kroz terapiju u zajednici. Zgrada bolnice, međutim, neuslovna je za rad, a Građevinska inspekcija je zabranila korišćenje, podseća portal. (kraj) vip/bdr

Share: