Okončana blokada auto-puta

22:14 26. 08. 2023. FoNet | Marko Dragoslavić

BEOGRAD - Blokada auto-puta na mostu Gazela u Beogradu, u organizaciji Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS), koja je počela danas u 14 časova, završena je večeras, kako je i najavljeno, u 22 sata, a saobraćaj auto-putem normalizovan je desetak minuta kasnije u oba smera, javio je reporter FoNeta.

Savez je današnjim protestom ponovio zahtev da se razmatra narodna inicijativa kojom bi van snage trebalo da budu stavljene izmene Zakona o planiranju i izgradnji, za koje aktivisti SEOS tvrde da će omogućiti "otimanje privatne svojine".

Lider Ekološkog ustanka i poslanik opozicionog bloka "Moramo - Zajedno" u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je ranije danas za Radio Slobodna Evropa da organizacije okupljene u SEOS neće odustati od svojih zahteva.

"Najspornije odredbe zakona se odnose na konverziju koja je ukinuta, znači nema više naknade za građevinsko zemljište", naveo je Jovanović.

Na pitanje šta očekuje od današnjeg protesta, Jovanović je rekao: "Nemam očekivanja, imam samo poruku - više aktivizma, manje politike". (kraj) vip/md/mk

Share: