Ministri ignorisali prijem

21:46 05. 09. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Predsednik Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" Zoran Drakulić zamerio je večeras resornim ministrima u Vladi Srbije što se niko od njih nije pojavio na tradicionalnom prijemu koji je taj klub organizovao.

Srpski poslovni klub "Privrednik" čine 62 najuspešnija privrednika u Srbiji, kompanije kojima oni rukovode redovno pune budžet, radnici redovno primaju plate i niko od zaposlenih ne radi za minimalac, a ipak ni to nije dovoljno da resorni ministri iz Vlade nađu za shodno da se pojave na ovom skupu, rekao je Drakulić na prijemu u Klubu.

Drakulić je, komentarišući najavu ministarke energetike o novom poskupljenju struje, rekao da srpska privreda u ovom trenutku plaća električnu energiju na nivou privreda Evropske unije, a proizvodna cena struje u Srbiji je četiri puta manja, što govori i značajno uvećanje profita EPS u prvih šest meseci 2023. godine.

On je ukazao i da je korupcija u Srbiji ušla u sve pore društva i čini skoro pet odsto nacionalnog bruto proizvoda. (kraj) vip/bdr

Share: