Milenkoviću nudili mito

11:55 07. 09. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Bivši načelnik 4. odeljenja za drogu beogradske policije Slobodan Milenković prijavio je 2022. godine da su Vladimir Đukanović, branilac prvooptuženog za "Jovanjicu" Predraga Koluvije, i suvlasnik tabloida "Objektiv Aleksandar Papić pokušali da ga podmite zbog postupka za, kako se sumnja, najveću otkrivenu plantažu marihuane u Evropi, piše NIN.

U službenoj belešci, kako prensi NIN u današnjem broju, Milenković navodi da su mu preko posrednika Đukanović i Papić, osim sume od 100.000 evra, nudili i mogućnost da napreduje ako svu odgovornost za aferu "Jovanjica" svali na Nebojšu Stefanovića.

Ista osoba je bivšem načelniku odeljenja za drogu beogradske policije prenela da su se njoj Papić i Đukanović predstavljali kao "pregovarači u ime predsednika Aleksandra Vučića", navodi nedeljnik.

Prema navodima iz službene beleške, u koju je NIN imao uvid, Papić je pokušao da razgovara sa Milenkovićem, koji je odbio razgovor i ponudu i "očito sve prijavio".

"Dana 21. juna 2022. godine oko 18-19 časova, kontaktiran sam od strane poznaničke veze koja mi je putem poruka preko aplikacije 'Signal', rekla da treba da se vidimo da mi nešto prenese uživo. Oko 21 čas, sa istim sam se našao u blizini Novopazarske ulice", navodi se u delu beleške.

"Tom prilikom mi je ista rekla da su je Aleksanda Papić, bivši najbliži saradnim ministra Nebojše Stefanovića i advokat Đukanović, inače advokat u postupku Jovanjica, poslali da popriča sa mnom, tačnije da su spremni sve da urade u vezi napretka u mojoj karijeri, da će mi dati 100.000 evra samo da se nađem sa njima i d ase 'dogovorimo' kako dalje da postupamo u predmetu Jovanjica, kao i da svu odgovornost svalim na ministra odbrane Nebojšu Stefanovića", opisao je u službenoj belešci Milenković.

"Imenovana mi je prenela da se Papić i Đukanović predstavljaju kao pregovarači u ime predsednika Aleksandra Vučića. Takođe, imenovana mi je rekla da zna moj odgovor, ali da su je zamolili da mi prenese poruku - ponudu", naveo je Milenković.

On je napisao i da je njegov odgovor bio da je on načelnik Odeljenja za borbu protiv droga i da ga ne zanimaju nikakvi pregovori, a "pogotovo da govori neistine po bilo kom osnovu".

"Rekao sam da mogu da pričam sa nadležnim državnim organima na njihov zvaničan poziv", rekao je Milenković i dodao da on i njegovi ljudi rade u interesu države i da nema potrebe da mu situaciju objašnjavaju posrednici.

"Isto sam joj rekao da samo kabinet predsednika može da pregovara u njegovo ime", navodi Milenković.

Naslovnicu NIN i navode koji su objavljeni u sredu, dan pre nego što nedeljnik izlazi na kioscima, komentarisao je i sam advokat Vladimir Đukanović, odbacujući navode tog nedeljnika.

Đukanović je u sredu rekao da se nikada nije sreo sa inspektorom Slobodanom Milenkovićem i da je
"notorna laž" da je inspektoru nudio mito kako bi se zataškao slučaj "Jovanjica".

Prema pisanju nedeljnika NIN, Milenković nije ni naveo da se sastao s Đukanovićem. (kraj) vip/ivt/dj

Share: