Nova ekonomija slavi deceniju

10:02 12. 09. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Nova ekonomija, vodeći ekonomski magazin i portal, kao jedan od retkih modernih medija koji pruža pouzdane, tačne i razumljive informacije o ekonomiji, srpskoj i svetskoj privredi, obeležava 10 godina.

Uz zanimljiv i razumljiv pristup ekonomskim temama, kao i moderan dizajn print izdanja i portala, uspeli smo da privučemo široku čitalačku publiku u Srbiji, regionu i dijaspori.

Osim toga, Nova ekonomija je vrlo često citirana ne samo u drugim medijima, nego i u akademskim časopisima, a naš rad prepoznali su i komercijalni klijenti koji se redovno oglašavaju u štampanom izdanju, na portalu, kao i u specijalnim izdanjima, navodi se u saopštenju povodom godišnjice.
 
Nikada nismo odustali od inicijalne ideje da promovišemo znanje, rad, inicijativu, obrazovanje, nove tendencije u nauci i tehnologiji, preduzetništvo, biznis, mlade i uspešne ljude u zemlji i inostranstvu.  

Uporedo smo kontinuirano objašnjavali šta se zaista dešava u ekonomskoj politici zemlje, kako bi građani mogli da donesu ispravne odluke, važne za svakodnevni život, porodicu i posao, navodi Nova ekonomija.

Unapređenje ekonomske i finansijske pismenosti građana ima važno mesto u stategiji Nove ekonomije i mi smo tom cilju posvećeni tokom čitave decenije postojanja, dok je važan element te strategije podizanje kvaliteta ekonomskog znanja novinara.

U saopštenju se navodi da su usaradnji sa renomiranim ekonomistima i stručnjacima za poreze, budžet i
finansijske izveštaje, održali nekoliko desetina obuka za novinare iz cele Srbije, a uz pomoć OEBS, objavljen je Priručnik za ekonomske novinare.

Napravljeni su i besplatne online kurseve za novinare na platformi za učenje bigboost.rs.   

U narednom periodu, nameravamo da osnažimo naše kapaciteta za sopstvenu video produkciju i ponudimo tržištu nove formate, kako bismo još više promovisali ekonomske sadržaje i proširili publiku, najavljuje Nova ekonomija, koja podseća da je član Saveta za štampu i Asocijacije medija. (kraj) vip/ivt/dj

Share: