Udžbenici za drugare s Kosova

15:46 13. 09. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Učenici Sedme beogradske, uključeni u aktivnosti Eko-škole sproveli su u prvoj nedelji humanitarnu kaciju prikupljanja starih udžbenika za gimnazije i osnovne škole i poslali ih vršnjacima na Kosovo i Metohiju.

Budući da su svi učenici osnovnih i srednjih škola u Beogradu već dobili besplatne udžbenike za ovu školsku godinu od Grada Beograda, učenici, nastavnici i roditelji u Sedmoj beogradskoj gimnaziji masovno su se priključili ovoj akciji.

Eko-škola Sedme beogradske gimnazije nizom svojih aktivnosti tokom godine doprinosi realizaciji ciljeva održivog razvoja, kao što su kvalitetno obrazovanje, smanjenje nejednakosti, održivi gradovi i zajednice i odgovorna potrošnja i proizvodnja.

Akcijom prikupljanja starih udžbenika daju doprinos produžavanju životnog ciklusa udžbenika i, na određeni način ih recikliramo i pomažu sugrađanima na Kosovu i Metohiji koji se svakog dana susreću sa velikim životnim izazovima.

“Kao i u svim našim do sada realizovanim aktivnostima, odziv učenika je odličan“, rekla je upraviteljka Eko-škole Sedme beogradske gimnazije Gordana Ilić. (kraj) dep/dj

Share: