Društvo

Ministar Nikola Selaković u Solunu

Zejtinlik je rasadnik slobode

23. 09. 2023. 14:47 | FoNet | Davor Lukač

SOLUN - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je danas u Solunu da je srpsko vojničko groblje iz Prvog svetskog rata Zejtinlik rasadnik slobode, pobedničkog duha, "rasadnik neuništivog srpskog duha od Vardara do Cetine, od Jadranskog mora do Tise i Drave", saopšteno je iz Ministarstva.

Selaković je, na obeležavanju 105. godišnjice proboja Solunskog fronta, poručio da na Zejtinliku možda svake godine treba da se podvuče crta i "svede bilans onoga što smo u prethodnih dvanaest meseci činili i da iziđemo ovde ne pred jednog, već pred 8.000 Miloša, pogledamo u njihove humke i kažemo im da li je Srbija bolja, da li smo i mi postali bolji".

I došli smo zato, ne samo iz Srbije, već i iz Republike Srpske, ne samo iz Šumadije, nego iz junačke Boke iz Crne Gore. Došli smo ovde, da svojim precima kažemo da je Srbija bolja i da je Srpska bolja, da su Srbi jedinstveniji no što su bili ranije, i da ovde ne dolazimo samo da tugujemo i da plačemo, već dolazimo da se osetimo ponosnim, istakao je on. (kraj) vbr/dal/mk

Share: