Manastir nije kompromitovan

20:30 25. 09. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BANJSKA - Episkop raško-prizrenski Teodosije posetio je danas popodne manastir Banjsku, gde ga je iguman Danilo upoznao da dogođajima u manastiru i okolini u nedelju, prenoseći mu da su Euleks i kosovska policija završili uviđaj i da nisu našli ništa što bi moglo da kompromituje manastir i bratiju.

U manastirskim konacima i crkvi, koji se nalaze unutar zidina manastira i koji su bila zaključani za vreme svih dešavanja, Euleks i policija nisu našli ništa što bi moglo da kompromituje manastir i bratiju, navodi se u saopštenju Eparhije i dodaje da su na dva mesta u manastirskom dvorištu nađeni oružje, pancir i delovi opreme, koje su naoružane osobe bacile prilikom povlačenja iz manastira.

U manastiru nisu našli ni na kakve tragove krvi i za sve vreme dešavanja nije bilo žrtava unutar zidina manastira, naglašeno je u saopštenju.

Forenzičari su uzeli otiske i obavili su razgovor sa poklonicima, koji su potom u pratnji policije i Euleksa, preko prelaza Jarinje otputovali svojim kućama.

Iguman Danilo je prilikom pretresa manastira Euleksu i policiji pokazao sve prostorije konaka, iz čega se moglo videti da monasi i poklonici ni na kakav način nisu učestvovali u tragičnim zbivanjima. (kraj) vip/ivt/bdr

Share: