Humanost dizajnera u Rajićevoj

22:02 28. 09. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Dobrotvorna izložba modnih crteža poznatih domaćih modnih dizajnera, otvorena je večeras u Rajićeva Shopping Centru, a sav prihod od prodaje crteža biće doniran udruženju Zadrugarstvo iz Kragujevca, čiji su članovi osobe sa invaliditetom.

Izložba, koja traje do 6. oktobra, predstaviće originalne crteže poznatih domaćih modnih dizajnera Igora Todorovica, Dragane Ognjenović, Daniele Glišić, Milana Zejaka i mnogih drugih, a spaja modu, umetnost i humanost – kao i priliku da svi doprinesu ovoj misiji, saopštili su organizatori.

Radovi su štampani na recikliranom papiru, koji proizvode članovi udruženja Zadrugarstvo iz Kragujevca, organizacije za podršku osobama sa invaliditetom.

 

Sav prihod od kupovine crteža donira se direktno Udruženju, kao pomoć njihovim korisnicima.

Ova proizvodna linija udruženja “Zadrugarstvo” pored dobrotvornog ima i ekološki značaj, s obzirom da doprinosi i smanjenju otpada, ne uključuje korišćenje sintetičkih materijala i lepkova i zahteva minimalan utrošak električne energije.

Sam papir je 100% ekološki, a u njegovoj izradi su korišćene različite tehnike obrade i recikliranje iskorišćenih paklica cigareta koje su donirali građani.

"Zadrugarstvo" je osnovano krajem 2021. godine i prvo je socijalno preduzeće u Kragujevcu specijalizovano za proizvodnju recikliranog papira, sa misijom osposobljavanja za samostalni život odraslih osoba sa invaliditetom i njihovu integraciju u društvo kroz uključivanje u programe rada. (kraj) vip/mk

Share: