Lazović prešao granicu

15:53 01. 10. 2023. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) ocenila je danas da je poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović na protestu ispred Radio-televizije Srbije prešao granicu koja odvaja politički aktivizam od potencijalnog ugrožavanja bezbednosti medijskih radnika.

Kako se navodi, Lazović je izjavio: "Imamo jednu malu poruku za RTS - mi želimo da radite u interesu građana. Ne želimo da budete Pink. Vidimo da ste postali Pink, a to ne želimo. Smatrajte ovo upozorenjem".

U saopštenju se ističe da ANEM godinama ukazuje da RTS ne ispunjava odredbe Zakona o javnim medijskim servisima. To, međutim, ne daje za pravo nikome, pa ni poslaniku Lazoviću, da farba RTS tablu u pink boju, uz preteću rečenicu "Smatrajte ovo upozorenjem".

"Ovakve reči s radošću dočekuju oni koji svakodnevno šalju 'upozorenja' i prete N1, Danasu ili pojedinim novinarima u mnogo masovnijem i brutalnijem formatu. Biće im to alibi kada mnogo otvorenije budu crtali mete na našim kolegama. Moramo da radimo na zaustavljanju te spirale neprihvatljivog odnosa prema novinarima", ocenjuje se u saopštenju. (kraj) vbr/and/bdr

Share: