Pritvor za Radoičića

17:09 03. 10. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT) predložilo je danas sudiji za prethodni postupak Višeg suda da osumnjičenom Milanu Radoičiću, koji je ranije danas priveden, odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Prema saopštenju VJT, Milan R. (45) saslušn je zbog sumnje da je sa, za sada više nepoznatih osoba, počinio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela; nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Posle saslušanja Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, navodi se u saopštenju.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan R. se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, u Federaciji Bosne i Hercegovine, koje mu je isporučivano na teritoriji Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin.

On je potom "prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji AP Kosova i Metohije, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska na teritoriji Kosova", dodaje se u saopštenju.

Donedavni potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je 29. septembra odgovornost za organizovanje naoružane grupe Srba na severu Kosova kada je u selu Banjska u sukobu s kosovskom policijom 24. septembra ubijen kosovski policajac Albanac i trojica Srba.

Radoičić je podneo ostavku na dužnosti u stranci i rekao da je spreman da se odazaove nadželnim organima Srbije, rekao je rada njegov advokat. (kraj) vip/ivt

Share: