Zakoni idu na usvajanje

17:49 17. 10. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Na današnjem sastanku o medijskim zakonima dogovoreno je da ih Vlada Srbije prosledi kupštini na usvajanje , saopštila je vlada Srbije.

Dopdaje se da je dogovor je postignut uz određene rezerve pojedinih medijskih i novinarskih udruženja prema pojedinim predloženim rešenjima u Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o elektronskim medijima.

Sastanak o nacrtima medijskih zakona, kojem su prisustvovali predstavnici Misije OEBS, Delegacije Evropske unije, ambasade Norveške, Vlade Srbije, predstavnici radnih grupa i predstavnici novinarskih i medijskih udruženja, obeležio je značajan napredak u usaglašavanju stavova o Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o elektronskim medijima, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka, čiji je domaćin bio ambasador Misije OEBS u Srbiji Jan Bratu, a uz učešće predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ambasadora Evropske unije u Srbiji Emanuela Žiofrea, ambasadorke Norveške Kristine Melosom, predstavnika UNS, NUNS, ANEM, Saveta za štampu, Asocijacije onlajn medija, Udruženje RAB Srbija, SINOS-a i Lokal presa, učesnici su temeljno razmotrili sve članove oba nacrta zakona. (kraj) is/ivt/bdr

Share: