Selaković položio venac

13:37 11. 11. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Ministar odbrane Miloš Vučević danas je povodom Dana primirja u Prvom svetskom rat položio venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali i poručio da su svi znani i neznani junaci pali u oslobodilačkim ratovima Srbije ostavili u nasledstvo "slobodu, mir i ljubav prema otadžbini, porodici, prema bližnjem svom".

Vučević je, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz intoniranje himne Republike Srbije i svečani stroj Garde Vojske Srbije (VS), položio venac u pratnji načelnika Generalštaba VS generala Milana Mojsilovića i načelnika Operativne uprave Generalštaba general-majora Tiosava Jankovića, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Slobodu, mir i ljubav prema otadžbini, porodici, prema bližnjem svom, ostavili su nam u nasledstvo svi znani i neznani junaci pali u oslobodilačkim ratovima Srbije. Njihov zalog bili su njihovi životi. To nas obavezuje kao ljude, kao njihove sinove i kćeri, unuke i praunuke da se večno klanjamo senima ovih besmrtnih junaka", upisao je Vučević u spomen-knjigu. (kraj) vip/mk

Share: