Počela Francuska nedelja

18:46 17. 11. 2023. FoNet | desk

BEOGRAD - U Beogradu je juče tradicionalno otvorena jedanaesta Francuska nedelja, u organizaciji Francusko-srpske privredne komore. Do 23. novembra nizom događaja biće promovisane istorijske, kulturne i poslovne veze između Francuske i Srbije.

Period održavanja Francuske nedelje, navodi se u saopštenju, vezuje se za široko popularan običaj u Francuskoj - doček mladog francuskog vina Novi Božole, čime je ova manifestacija otvorena i u Beogradu.

Na dočeku je učestvovalo preko 400 zvanica, diplomata, direktora francuskih i srpskih preduzeća, poznatih privrednika i javnih ličnosti.

Organizaciju Francuske nedelje ove godine su podržale najveće francuske kompanije koje već godinama posluju u Srbiji: Belgrade Airport, Keos, Veolia, Eviden i Vizim.

Pored dočeka mladog francuskog vina, za zvanice Komore je istom prilikom organizovana i degustacija
francuskih sireva i delikatesa, a na ovom mini vašaru su se predstavili Casachok, Des petits gâteaux, La Maison Française, Hyatt Regency, L’Oréal and Lancôme, Mlekoprodukt, Petit Pate, Président i Voda Voda.

U okviru Francuske nedelje organizuje se i online radionica za studente „Posle faksa biću...“ koja će
omogućiti studentima interakciju sa zaposlenim iz kompanija članica Komore koji će im predstaviti zanimanja, aktivnosti i način na koji su došli do te pozicije u kompaniji.

Tokom trajanja francuske nedelje, Komora priprema pekarsku radionicu za članove i partnere Francusko-srpske privredne komore koju će kompanija Lesaffre podržati i koja će se održati u njihovom proizvodnom centru.

Francuska nedelja se zatvara sa izložbom radova : Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično!,
projekat realizovan, drugu godinu zaredom u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog
razvoja, saopštili su organizatori. (kraj) dep/mk

Share: