Preminuo Dušan Radulović

15:22 22. 11. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Jedna od najuglednijih medijskih ličnosti Srbije proteklih decenija, novinar i urednik Dušan Radulović preminuo je u utorak u Beogradu, saopštila je danas porodica.

Rođen je 30 decembra 1951. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, a na Fakultetu političkih nauka diplomirao je na Međunarodnom smeru.

Novinarsku karijeru započeo je na Prvom programu Radio Beograda u martu 1980. Radio je u redakciji vesti, privrednoj rubrici, uređivao jutarnji i večernji Dnevnik, Novosti dana, emisije Argument više i Nedeljom u 10.

Dušan Raduović obavljao je dužnost urednika Usmerenih programa i Odgovornog urednika Informativne redakcije Prvog programa Radio Beograda.

Povukao se sa tog mesta 16. avgusta 1991. posle Miloševićeve čistke u RTS-u. Posle više godina prinudnog i neplaćenog odmora, dobio je otkaz 1996.

Dušan Radulović je bio višegodišnji dopisnik iz Beograda programa na srpskom jeziku Svetske službe BBC, a proveo je i godinu dana u redkaciji u Londonu.

Od 1993. do 1999. bio je urednik beogradske redakcije Radija slobodna Evropa.

Potom je radio u Radiju B 92, i nedeljniku Vreme.

Bio je i jedan od tekstopisaca Indeksovog radio pororišta.

Datum i mesto komemoracije i sahrane biće naknadno objavljevljeni.

U julu 2001. izabran je za glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda, da bi od 2010. bio na dužnosti direktora Radio Beograda i sa tog mesta je otišao u penziju 2015.godine. (kraj) def/dj

Share: