Previše zle krvi

15:27 24. 11. 2023. | Desk

BEOGRAD - Ova vlast je predugo ovde i unela je previše zle krvi u naše društvo, ne samo prema medijima, nego i prema svim ljudima kojima nešto smeta u njenoj vladavini, poručio je gostujući u podkastu “Pola sata Demostata” Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik Danasa.

On smatra da bi se dolaskom nekog drugog na vlast ambijent u društvu promenio, i to nabolje i objašnjava da bi to bilo naročito dobro za mlade.

Da shvate da je moguće živeti u normalnoj državi, a ne u državi u kojoj predsednik gostuje dvaput dnevno na televiziji, sa naručenim novinarskim pitanjima i naručenim kampanjama protiv ljudi u tabloidima, i gde vas smatraju neprijateljem ako ste protiv vlasti, precizirao je Petrović.

Uvek postoji neki bes vlasti prema medijima koji ih kritikuju, i toga je bilo i u vreme DOS, nije ni tada “cvetala” sloboda štampe, ali se njemu čini da je u vreme Miloševića bilo više slobodnih medija nego danas, posebno elektronskih.

Danas imate dve televizije na kojima možete pratiti neke normalne vesti, koje neće biti neka odurna propaganda, to su N1 i Nova S. Što se tiče portala, tu se, opet, izdvajaju samo N1, Danas, i Nova.rs, istakao je Petrović

Prema njegovim rečima, to nije dobro, nije dobro ni za novinare, jer nekada kad vam se nije sviđalo u jednoj redakciji, posebno posle Petog oktobra, ali i ranije, vi odete u drugu, prosto, cirkulisali su ljudi, a danas nemate gde ni da odete.

S druge strane, imamo režimske tabloide, pa čak imate i listove sa velikom tradicijom, kakvi su Večernje novosti i Politika, i oni su ušli u tu vrstu režimske propagande, ukazao je Petrović.

Čini mi se da je vlast uspela da upropasti neke medije kojima se verovalo, iako su bili provladini, ocenio je on i konstatovao da bi promena vlasti bila dobra i za medije, jer bi se mediji razdrmali.

Nekad vas i nervira što ima toliko loših medija, a da vi štrčite kao neka atrakcija, jer se bavite normalnim novinarstvom, precizirao je Petrović. (kraj) def/dj

Share: