Zloupotrebljeno ime Bojića

15:02 03. 01. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Direktor Institita za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” Milovan Bojić saopštio je danas da je žrtva prevare korišćenjem veštačke inteligencije, jer mu je, prikazivanjem njegove slike i izmišljenog intervjua, u kome je korišćen njegov generisan glas, grubo zloupotrebljeno ime i ličnost.

Na internetu su se pojavili oglas i reklama lažnog sadržaja kojim, navodno, Bojić preporučuje izvestan preparat za bolju cirkulaciju, kao izuzetno efikasan. Tokom lažnog intervjua, glas koji se emituje i govor su upadljivo različiti u odnosu na glas i način Bojićevog izlaganja, pa se uočava velika razlika, saopštio je Institut za kardiovaskularne bolesti.

Nepoznata lica su zloupotrebila delo Bojića, u nameri da ljude varanjem ubeđuju u delotvornost pomenutih tableta. Takvo neetičko korišćenje imena Bojića u lažnom promovisanju tableta protiv visokog krvnog pritiska predstavlja ozbiljno kršenje medicinskih standarda i dovodi u pitanje poverenje pacijenata, ugrožavajući profesionalni integritet i struku, navodi Institut. (kraj) drp/dal

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: