Milojević čovek bez mrlje

12:49 10. 02. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Nije bilo nikoga ko nije poštovao, cenio i voleo Dejana Milojevića, bio je čovek bez ijedne mrlje, izjavio je danas predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović na komemoraciji nedavno preminulom košarkašu.

Danilović je, na komemoraciji u Skupštini grada Beograda, uputio saučešće porodici Miliojević i košarkaškoj porodici Srbije koja je izgubila jednog od najboljih i najuzornijih sinova.

Milojevića su krasile vrline najcenjenijih igrača. Bio je onaj oko kojih gradite igru i stvarate hemiju tima, naglasio je Danilović.

Njemu su svi verovali bez pogovora, i igrači i treneri, dodao je Danilović, a i oni koji su ga imalo poznavali mnogo su ga voleli.

Danilović je rekao da je očekivao da će Milojević voditi reprezentaciju i da se to, na njegovu veliku žalost, neće dogoditi.

Košarkaški menadžer i vlasnik KK Mega Miodrag Ražnatović podsetio je da su prošle tri nedelje od smrti Milojevića, nazivajući to jednom od nepravdi koje se teško mogu prihvatiti u životu.

Ražnatović je govorio o Milojevićevim osobinama, zbog čega je želeo da ga posle igračke karijere zadrži uz sebe u Megi.

Dobio sam u Dejanu istinskog prijatelja, čije sam mišljenje uvažavao, a kritiku usvajao, rekao je Ražnatović.

Srbija, Evropa i svet imali su trenere koji se mogu podičiti boljim rezultatima i sa više trofeja, ali nijedan za tako kratak period nije izbacio u orbitu toliki broj igrača.

Počivaj u miru Dejane, zbogom prijatelju, rekao je Ražnatović.

Državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj rekao je da se uvek divio Milojeviću na terenu i uvek je mogao da računa na njegovu podršku i razgovor.

Košarka je bila njegov živit i svojom energijom je izvlačio najbolje od nas i motivisao, rekao je Kešelj.

Sahrana Dejana Milojevića biće 12. februara na Novom bežanijskom groblju u 13 sati. (kraj) vbr/ivt/mk

Share: