Ristić: Prodaja udela u UG?

12:08 01. 03. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Direktor nedeljnika Vreme Stevan Ristić izjavio je danas da se još proverava vest da većinski vlasnik Junajted Grupe (UG) definitivno izlazi iz vlasništva UG i da se očekuje da za dve nedelje bude raspisan javni konkurs za prodaju udela u toj kompaniji.

Vest još proveravamo, ali postoji bojazan kakva će biti sudbina Junajted medije, rekao je Ristić i naveo da se radi od oko 70 odsto udela većinskog vlasnika.

On je, prilikom predstavljanja istraživanja o vlasničkoj strukturi najuticajnijih medija i medijskih kompanija u Srbiji, koje je sproveo BIRN u saradnji sa Global medija registrom, naglasio da medijska divizija ne bi trebalo da bude deo ove trgovine, ali da treba videti kakve će posledice imati promena vlasnika SBB.

Ristić je ilustrovao da ljudi koji nemaju SBB i kablovske televizije N1 ili Novu S nedavno nisu čuli o promenama u nedeljniku NIN i objasnio da zato postoje bojazan i rizik šta će biti u slučaju ove prodaje.

Novim medijskim zakonima samo je legalizovalo stanje u kojem je državni Telekom osnivao medije, ocenio je Ristić. (kraj) zvs/ivt/dj

Share: