Oduzeti odlikovanje Miliću

14:47 01. 03. 2024. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Roditelji ubijene i preživele dece u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" zatražili su danas od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije oduzimanje odlikovanja načelniku PU grada Beograda Veselinu Miliću, koje mu je dodelio ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić povodom obeležavanja 220 godina od bitke kod Drlupe.

Pukovnik Milić je 3. maja prošle godine, uz odobrenje pretpostavljenog ministra, pokazao spisak učenika Osnove škole "Vladislav Ribnikar", koje je m"asovni ubica prioritetno nameravao da ubije", što ga je "izgleda svakako kandididovalo za ovu nagradu" koja se, prema našim saznanjima, prvi put uručuje iz nama nepoznatih razloga", naveli su roditelji u dopisu koji je FoNetu dostavila grupa advokata koja ih zastupa.

U dopisu je istaknuto da su roditelji i šira javnost tražili da oni koji su objavili sporni spisak budu sankcionisani, počev od ministra untrašnjih poslova, preko ministarke zdravlja i ministra prosvete, do neposrednog izvršioca krivičnog dela - načelnika za PU Beograda Milića. (kraj) vem/sv

Share: