Na delu politika isključivosti

12:02 07. 03. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Glumac Svetozar Cvetković izjavio je da je politika u Srbiji postala sredstvo isključivosti, umesto da bude umetnost kompromisa za opšte dobro.

Cvetković je u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN rekao i da ne gleda više političku scenu i ostaje diletant u tom pogledu, jer je sve što je predviđao, i za šta se zalagao u politici, "otišlo u aut".

Povodom ranije izjave da smo se svi povukli pred estradnom politikom, Cvetković je rekao da je ona u međuvremenu postala "drastično ambicioznija i strahovito razočaravajuća".

"Estradna politika nas je koštala mnogo toga i ja se ne usuđujem više da govorim o politici. Jako volim i ovaj grad i ovu zemlju. I ove ljude. Na kraju krajeva, zato sam tu i dalje. Pamtim reči velikog reditelja s kojim sam radio, i prijatelja, Dušana Makavejeva. On koji je otišao iz ove zemlje, bio oteran zbog svojih umetničkih radova, govorio je da ovde treba ostati i tu raditi stvari vredne prikazivanja napolju. Ostajem pri tome da je Makavejev u pravu, i zbog toga, bez obzira na to što sam radio u inostranstvu, uvek mi je posebno bilo važno ono što uradim ovde, a što neko napolju može da vidi", naveo je Cvetković. (kraj) vem/dal/bdr

Share: