Krivična prijava "Sloge"

09:25 12. 03. 2024. FoNet | Velimir Ilić

KRAGUJEVAC - Udruženi sindikati Srbije "Sloga“, sindikat zdravstva i socijalne zaštite, podneli su krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu protiv v.d. direktorke Zavoda za urgentnu medicinu Kragujevac Gordane Đokić i vozača sanitetskog prevoza i glavnog vozača u toj ustanovi Željka Marjanovića, saopštio je danas taj sindikat.

Optužbe se, kako je navedeno u saopštenju, odnose na svesno kršenje zakonskih propisa koja su ometala i sprečavala rad Sindikata "Sloga" u Zavodu za urgentnu medicinu Kragujevac nepravilnim postupanjem sa dokumentacijom koja je sadržala dokaze o reprezentativnosti sindikata, što je rezultiralo odbijanjem zahteva za utvrđivanje reprezentativnosti, suprotno dokazima podnetim na zvaničnom sastanku.

"Ovakvim postupcima, v.d. direktorka i glavni vozač, kao član komisije, svesno su kršili zakonske propise, ometajući rad i razvoj Sindikata u našoj ustanovi. Sindikat 'Sloga' zastupa interese svojih članova i bori se za pravedne uslove rada, a ovakvi nezakoniti postupci direktno ugrožavaju osnovna prava zaposlenih", naglašava Sindikat. (kraj) vip/dj

Share: