Država ugrožava male pumpe

11:53 22. 03. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Vlasnici malih privatnih benzinskih pumpi uputili su urgenciju ministarstvima rudarstva i energetike, poljoprivrede i trgovine u kojoj ukazuju da su dovedeni i neravnopravaan položaj Uredbom kojom je propisana obaveza Naftne industrije Srbije da prodaje dizel poljoprivrednim gazdinstvima po ceni od 179 dinara za litar, piše portal Energija Balkana.

U urgeniciji se navodi da im je u odgovoru, koji su čekali mesec dana, navedeno da je od svih njihovih zahteva na sastanku u Vladi Srbije sredinom februara, a među kojima je bilo i povećanja marže, stiglo obaveštenje da će biti ograničena – ne ukinuta – prodaja evro dizela poljoprivrednicima na pumpama NIS.

Od nadležnih državnih organa vlasnici malih pumpi su, između ostalog, tražili da se hitno i bez odlaganja ukinu delovi Uredbe kojima je propisana obaveza NIS da prodaje dizel poljoprivrednim gazdinstvima po ceni od 179 dinara za litar. Kako su istakli, ta cena je daleko niža od realnih troškova proizvodnje i prometa tog goriva. (kraj) vip/dj

Share: