Novinarstvo je kompromitovano

20:44 04. 04. 2024. FoNet | Leposava Čolić

NOVI SAD - Novinarstvo nije opasna već lepa, čestita i časna profesija, ali mora da ima jedan preduslov-da je obavljate u isto tako lepoj, časnoj i organizovanoj državi, a ako morate da objašnjavate nekome da ne sme da kolje novinare, onda smo svi u problemu, rekla je večeras izvršna direktorka Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić Hegediš.

Na tribini o bezbednosti novinara, u organizaciji neformalne studentske organizacije STAV, na kojoj su učestvovali i novinar Radija 021 Žarko Bogosavljević i profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i novinar Dinko Gruhonjić, Lalić Hegediš je istakla da je jedan od zadataka novinara kritika vlasti, ko god je činio.

„U Srbiji je, nažalost, između ostalog i novinarstvo kompromitovano na najružniji mogući način, počevši od toga što je veći deo novinarstva u Srbiji prerastao u propagandu, pa ste prisiljeni da budete kolege sa ljudima čija je upitna moralnost, ne samo kao novinara, nego i kao ljudskih bića“, istakla je ona. (kraj) is/ndn/mk

Share: