Ljubav u Kc Gradu

11:35 10. 04. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Sredinom aprila Centar za kulturu i debatu GRAD, poznatiji kao Kc Grad, slavi 15. rođendan..

Od osnivanja 2009. godine, magacinski prostor na obali reke Save a sada Kc Grad, mesto je stvaranja, okupljanja, kreiranja, učenja, deljenja, primanja, razumevanja i podrške.

Mesto gde je već više generacija umetnika odraslo i obogatilo našu umetničku scenu svojim talentom i jedinstvenošću. Kroz programe kao što su muzički, likovni, debatni, književni, filmski, konferencijski i artist in residence trudimo se da pružimo prostor za predstavljanje i razmenu znanja, upoznavanje i planiranje budućih projekata.

Uživamo u svemu što nam nove generacije donose a zauvek cenimo ono što su nam dosadašnje generacije donele.

Godišnjicu obeležavamo 15. aprila u 19 sati izložbom fotografija “Ljubav u Kc Grad-u” mlade umetnice Izabele Milanović.

“Ljubav u Kc Grad-u” je projekat koji je inicirala umetnička direktorka Kc Grada, Ljudmila Stratimirović sa željom da 15 godina postojanja nezavisnog kulturnog centra predstavi kroz najlepše price o ljubavi, susretima, prijateljstvima koje su krenule iz Kc Grada.

Prateći već neko vreme rad Izabele Milanović uglavnom kroz serije fotografija zabeleženih tokom raznih muzičkih događaja u Kc Gradu nemoguće je bilo a ne primetiti talenat i posebnost trenutaka koje zabeleži svojim analognim foto aparatom.

Osim nesumlnjivo odlične zabave same po sebi, Izabeline fotografije nas momentalno uvuku u centar zbivanja i kao da osećamo atmosferu ludog provoda, uzbuđenja i prepuštanja uživanju.

Ona vešto prenosi pokret i energiju kroz svoje fotografije, a njen rad poziva gledaoce da joj se pridruže.

U mnoštvu kadrova mase koja iskreno uživa u događaju, uvek se potkradu detalji puni nežnosti i ljubavi koje Izabela zapazi i zabeleži na njoj specifican nenametljiv pun poštovanja način.

Izabela je deo nove domaće kreativne scene, prati sve što je zanima, svuda stiže, studira fotografiju na FPU, radi u Novoj Iskri i stiže da aktivno učestvuje u svakom partiju.

Ona ne propušta da svojom malom kamerom, zabeleži momente koji su joj zanimljivi.

Vođena strašću prema dokumentarnoj fotografiji, Izabela je već pokazala svoj talenat na lokalnim grupnim izložbama, i učestvovala je na nekoliko međunarodnih, od kojih svaka svedoči o njenoj sposobnosti da uhvati suštinu prolaznih trenutaka.

Izabelina istinska radoznalost i empatija sijaju u njenom pristupu kroz fotografiju. Kroz svoj objektiv, ona deli ne samo fotografije, već i priče — priče o ljubavi, smehu i divnim hirovima zbog kojih je život vredan življenja. (kraj) dep/dj

Share: