Dobrovoljno davanje krvi

12:40 16. 04. 2024. FONET | Miloš Janković

NOVI SAD - Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić učestvovao je danas u akciji dobrovoljnog davanja krvi u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i poručio da je ponosan na izuzetnu humanost koju su ovim gestom pokazali budući pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Doniranje krvi je pravi čin plemenitosti, humanosti i solidarnosti i dobar primer kako možemo učiniti mnogo za druge kojima je pomoć potrebna. Ponosan sam na sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji svakodnevnim radom brinu o bezbednosti i zaštiti života naših građana, a ova akcija je pokazala da su oni spremni da i na ovaj način pruže pomoć onima čiji su životi ugroženi", poručio je Gašić.

Gašić je ovom prilikom razgovarao je sa rukovodstvom Centra za osnovnu policijsku obuku, kao i sa polaznicama COPO Tamarom Banjac i Aleksandrom Radosavljević koje su, kako je ocenio, pokazale istinski primer humanosti i odgovornosti kada su u martu ove godine u Novom Sadu uspešno reanimirale osobu kojoj je pozlilo na ulici. (kraj) mjj/dj

Share: